Sándor Plasztika

Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
(+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75.
(+36) 99 312-181

Szombathely, Széchenyi u. 4-6. (+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75. (+36) 99 312-181

Mellnagyobbítás

Főoldal / BEAVATKOZÁSI TÍPUSOK / Mellnagyobbítás

A mell nagyságát és alakját elsősorban öröklött tényezők határozzák meg. A nők egy részének sok gondot okoz, hogy mellüket túlságosan kicsinynek találják.
Egyáltalán nem ritka, hogy a mell nem, vagy csak alig fejlődik ki. Sokszor az emlőállomány sorvadása (öröklött tényezők, anyagcserezavar, szülés-szoptatás utáni állapot) miatt válik a korábban sem nagy mell petyhüdtté. Korábban paraffin és folyékony szilikon befecskendezésével, olajjal töltött protézisek beültetésével próbálták megoldani a mellnagyobbítást, megfelelő tartós eredmény nélkül.

A megoldást a megfelelő burokban elhelyezett konyhasó oldattal, szilikon géllel, vagy a napjainkban legkorszerűbbnek tartott úgynevezett kohéziv géllel töltött implantátumok adták meg. Az implantátumok különböző méretben kerülnek forgalomba, leggyakrabban a 180-350 cm3 protéziseket használjuk.
A beültetésre kerülő protéziseket lehetnek kerek vagy anatómiai formájúak, alacsony, közepes vagy magas profilúak. A mellnagyobbítás aránylag egyszerű, könnyen elvégezhető sebészeti beavatkozás.


Egészséges nőknél a műtétnek tulajdonképpen nincsenek ellenjavallatai. Természetesen a műtétet részletes kivizsgálásnak és megfelelően alapos konzultációnak kell megelőznie. A mellnagyobbítást általában altatásban végezzük, de kívánságra akár helyi érzéstelenítésben ambuláns körülmények között is elvégezhető.

Az implantatumok beültetésére a hónaljból, az emlőbimbó körüli metszésből vagy az emlő alatti redőben ejtett metszésből lehetséges. Praxisomban az emlő alatti redőben ejtett metszést alkalmazom leggyakrabban, véleményem és tapasztalatom szerint ez adja a legjobb minőségű és legkevésbé feltűnő heget.

Az implantátum elhelyezésére két lehetőség kínálkozik: vagy az izmok és az emlő mirigyállománya közé, vagy a mellizmok alá ültethető be. A két mód közül azt választja a plasztikai sebész, amely az emlő és a paciens egyéni tulajdonságainak legjobban megfelel. A műtét lényege, hogy megfelelő metszés után az implantatumnál kissé nagyobb üreget képezünk a megfelelő szövetrétegben és vérzéscsillapítás után behelyezzük a protézist. A mellnagyobbítás másfél órát vesz igénybe. A műtét utáni enyhe fájdalom tablettás fájdalomcsillapítókkal megszüntethető. A műtét utáni feszülés érzés és valamennyi apró kellemetlenség néhány héten belül megszűnik. A varratokat 2 hét után távolítjuk el. A beavatkozás utáni első napokban teljes nyugalom és kímélet szükséges, csak 5-7 nap múlva végezhető valamilyen könnyű tevékenység. A korábban megszokott aktivitású életvitel csak 4-6 hét múlva folytatható. A mellnagyobbítás utáni 6-12 hónapban nem javasolt terhesség vállalása, bár a műtét nem befolyásolja az emlő későbbi tejelválasztó képességét. A műtét az alacsony sebészi rizikójú beavatkozások közé tartozik, utóvérzés, sebgyógyulási zavar, gyulladás előfordulhat.

Az egyetlen késői szövődmény az un. capsularis contractura vagy tokfibrosis, amely azt jelenti, hogy az implantatum körül kóros szövetszaporulat alakul ki, melynek következtében az emlő kezdetben keményebb tapintatúvá válik, majd később teljesen elveszítheti a szokásos lágy rugalmas tapintatát és kemény zsugorodott golyószerű szervvé alakul. A kiterjedt fibrozisok csak újabb műtéttel szüntethetők meg, esetleg szükség lehet az implantatum cseréjére is. Az új típusú barázdált un. texturált felszínű implantatumok bevezetésével a tokfibrozis gyakorisága a korábbi 30-45%-ról 4-8%-ra csökkent.

Az emlő implantációja eredményeként szép formájú, tartós esztétikai élményt nyújtó emlőforma alakítható ki.

 

Időpont kérése

A * jelölt rész kitöltése kötelező

Az űrlap elküldéséhez kérem húzza át az alábbi kapcsolót balról jobbra.

Rendelések

Szombathely

Széchenyi u. 4-6.

Kedd: 14-18 óráig
Tel.: (+36) 20-530-6588 (+36) 94 343-300
E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Sopron

Pannónia Hotel, Várkerület 75.

Szerda: 10-14 óráig
Tel.: (+36) 99 312-181
E-mail: sandorplasztika@gmail.com