Sándor Plasztika

Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
(+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75.
(+36) 99 312-181

Szombathely, Széchenyi u. 4-6. (+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75. (+36) 99 312-181

Mellplasztika

Főoldal / BEAVATKOZÁSI TÍPUSOK / Mellplasztika

Terhesség, szoptatás befejezése után, gyors és drasztikus fogyás, illetve bizonyos életkor után az emlő rugalmas kötőszöveti elemeinek és a simaizmok rugalmasságának csökkenése miatt a korábban feszes emlők megereszkedhetnek, alakjuk előnytelenül megváltozik, lógóssá, petyhüdté válnak.

Állandó melltartó viselet sem akadályozza meg ezen elváltozás kialakulását, a rendszeres sportolás is csak a vérkeringés javítása folytán lassít a folyamaton. A mellplasztika / emlőfelvarrás/ lényege, hogy a megereszkedett emlő mirigyállományát helyezzük feljebb és rögzítjük a mellizomzat bőnyéjéhez a felesleges, kinyúlott bőr egyidejű eltávolításával.

Az emlő tömege, térfogata a műtét során nem változik, ha a két emlő között méretbeli különbség van, akkor lehetőség van ennek kiegyenlítésére. Ebből következően a méretcsökkentő, vagy más szóval redukciós mellplasztika esetén ugyanezt a műtéti megoldást választjuk.


Gyakran előfordul, hogy a petyhüdt, lógó emlő nem rendelkezik megfelelő, műtétileg formálható mennyiségű mirigyállománnyal. Ebben az esetben emlőimplantációval pótoljuk a hiányzó térfogatot, majd ugyanekkor emlőfelvarrást is végzünk.

A mellplasztika után diszkrét cérna vékonyságú heg marad az emlőbimbó körül és kissé szélesebb a bimbó alsó széle és az emlő alatti redő között, illetve bizonyos esetekben egy haránt irányú heg az emlő alatti redőben.

Az emlő méretétől, alakjától, állományától függően három típusú műtét létezik:
  • Hagyományos vagy fordított T heg technika
  • Rövid heg technika
  • Bimbó körüli technika

A műtétnek nincsenek különösebb ellenjavallatai. A mellplasztika időpontjában teljesen egészségesnek kell lenni, nem lehet menstruáció. A műtét előtt teljes laborvizsgálatot, belgyógyászati vizsgálatot, EKG-t végeztetünk. 40 év felett minden esetben mammografia szükséges a beavatkozás előtt.

A műtétet altatásban végezzük, időtartama 2-3 óra. A beavatkozás után mindkét emlőben draincső marad, melyet 2 nap után távolítunk el, a műtét 2 napos kórházi bentfekvést igényel.

A mellplasztika után 1-2 napig húzó-feszülő jellegű enyhe fájdalom jelentkezik, mely tablettás fájdalomcsillapítókkal teljesen megszüntethető. A varratszedésig fizikai munka, emelés, sportolás nem végezhető, kerülni kell a felkar széles mozgást igénylő mozdulatait.

Kb. 1 hétig a sebeket nem érheti víz, ezután általában tiszta vízzel a tusolás megengedett, majd a víz leitatása után ismételten steril fedőkötést kell felhelyezni.

A varratokat 10-16 nap után távolítjuk el, 6 hétig éjjel-nappal melltartó viselése javasolt.

Melltartóban 3 hét után fokozatos intenzitású sportolás megengedett, de a teljes fizikai aktivitás csak 6 hét után kívánatos.

A mellplasztika az alacsony rizikójú műtétek közé tartozik. Utóvérzés, sebgyógyulási zavar, gyulladás előfordulási gyakorisága 1% alatti. Kóros hegek kialakulására szintén ritkán kell számítanunk, az emlőbimbó érzékenységének csökkenése néhány százalékban megfigyelhető, gyakran csak átmeneti.

Az eredmény szép, esztétikus és természetes, a műtéttel elért forma akár évtizedekig tartós maradhat.

Az elvégzett műtét után terhesség vállalható, a szoptatás az esetek 15-20%-ában a hegesedés miatt nem kivitelezhető. Mivel az ismételt terhesség és szoptatás nagyban befolyásolhatja a műtéti eredmény tartósságát, ez a beavatkozás általában a tervezett gyermekszám elérése után javasolható.

 

Időpont kérése

A * jelölt rész kitöltése kötelező

Az űrlap elküldéséhez kérem húzza át az alábbi kapcsolót balról jobbra.

Rendelések

Szombathely

Széchenyi u. 4-6.

Kedd: 14-18 óráig
Tel.: (+36) 20-530-6588 (+36) 94 343-300
E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Sopron

Pannónia Hotel, Várkerület 75.

Szerda: 10-14 óráig
Tel.: (+36) 99 312-181
E-mail: sandorplasztika@gmail.com