Sándor Plasztika

Szombathely, Széchenyi u. 4-6.
(+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75.
(+36) 99 312-181

Szombathely, Széchenyi u. 4-6. (+36) 20 530-6588

Sopron, Pannónia Hotel, Várkerület 75. (+36) 99 312-181

Szemhéjplasztika

Főoldal / BEAVATKOZÁSI TÍPUSOK / Szemhéjplasztika

A kor előre haladtával a szem körül kezdetben apró szarkalábak alakulnak ki, később a szemhéjak bőre kinyúlik, a szem alatt táskák jelenhetnek meg. Ezek az elváltozások genetikai adottságok, fokozott igénybevétel /pl. számítógépes munka, éjszakai munka/ miatt a megszokottnál korábban és kifejezettebben jelentkezhetnek.

Az elváltozás kialakulásáért a rugalmas rostok mennyiségének csökkenése illetve ezek elfajulása felelős.

A műtétet helyi érzéstelenítésben, akár ambuláns ellátás során, kívánságra kellő kivizsgálás után természetesen altatásban is végezhetjük.

A felső szemhéjon a felesleges bőr kimetszése mellett zsir eltávolítást is végzünk. Az alsó szemhéjon a kisfoku bőrkimetszés mellett a bőr alatti zsir eltávolítását, illetve a zsir új pozicióba helyezését végezzük. A műtét időtartama 1,5-2 óra.

A műtét után a sebet finom úgynevezett tovafutó bőralatti varratsorral zárjuk, majd speciális ragasztócsíkokkal rögzítjük, egy napig hideg kamillás borogatást, 2-5 napig jegelést, 1 hétig napszemüveg viselését javaslunk.

A varratokat 4-7 nap után távolítjuk el. A műtét után a szemhéjak illetve a szem környékének duzzanata, pirosas-lilás, majd sárgás-kékes elszíneződése a műtét természetes velejárója, mely 5-8 nap alatt spontán megszűnik.

A műtét után néhány napig nem szabad emelni, sportolni, fizikai munkát végezni. A szokásosnál magasabb fejalj használata javasolt, szerencsés kerülni a TV-zést, a számítógép használatát, fűszeres ételek fogyasztását.

A fájdalom általában jelentéktelen, csak a műtétet követő éjszaka lehet szükség enyhe fájdalomcsillapító tablettára.

A műtét másnapjától hideg kamillás törlővel lehet a keletkező szemváladékot finoman eltávolítani, 3 nap után meg lehet mosni a szemet tiszta hideg vízzel.

Sminket 2 hétig, szempillafestést 3 hétig, szoláriumot és szaunát 6 hétig nem javasoljuk.

A szemhéjplasztika az alacsony rizikójú műtétek közé tartozik. A szemhéj bőrének és a környező szöveteknek a kiváló vérellátása miatt gyulladás, sebgyógyulási zavar nagyon ritkán fordul elő. Az alsó szemhéj zsir eltávolító műtéténél bevérzés, vérömleny ritkán kialakulhat, melynek megszüntetése esetleg csak ismételt műtéttel lehetséges.A z alsó szemhéj kifordulása néhány ezrelékes valószínűségű szövődmény lehet, korrigálása esetleg csak műtéttel oldható meg.

A műtét után a tekintett frissé, fiatalossá válik, az eredmény kb. egy évtizedig megmarad.

A szemhéjplasztikát gyakran egy időben végezzük az arc egyéb ránctalanító műtéteivel, illetve injectios kezeléseivel.


 

Időpont kérése

A * jelölt rész kitöltése kötelező

Az űrlap elküldéséhez kérem húzza át az alábbi kapcsolót balról jobbra.

Rendelések

Szombathely

Széchenyi u. 4-6.

Kedd: 14-18 óráig
Tel.: (+36) 20-530-6588 (+36) 94 343-300
E-mail: sandorplasztika@gmail.com

Sopron

Pannónia Hotel, Várkerület 75.

Szerda: 10-14 óráig
Tel.: (+36) 99 312-181
E-mail: sandorplasztika@gmail.com